KALASTUS

Eteläisen Haukiveden yhteisviehelupa-alue

Viehekalastusluvan voi ostaa www.kalakortti.com sivuilta.

Siirry ostamaan kalastuslupa oheisesta linkistä.

https://www.kalakortti.com/luvan_tilaus/shopdisplayproducts.asp?id=131&cat=Etel%E4isen+Haukiveden+viehelupa%2Dalue

VIEHEKALASTUSLUPA

Kalastaja sitoutuu noudattamaan kalastusluvan ehtoja lunastamalla kalastusluvan. Viehelupa oikeuttaa heitto- ja vetouisteluun korkeintaan 6 viehettä käyttäen, lisäksi voi lunastaa korkeintaan 4 lisäviehelupaa. Kalastuslupa on henkilökohtainen eli veneessä on oltava vähintään yksi luvan lunastanut henkilö. Kalatalousalue vastaa ja myy vain alla olevan kartan alueelle lupia.

Kausilupa 6 vapaa         60 euroa /kausi /vene

Lisävapa ( max 4 kpl )        10 euroa /kpl /vene

7 vkr 6 vapaa                    30 euroa /viikko /vene

Lisävapa ( max 4 kpl )          5 euroa /kpl /vene

1 vrk 6 vapaa                   20 euroa /kpl /vene

Lisävapa ( max 4kpl )         5 euroa /kpl /vene

Heitto- ja vetokalastus 2 vapaa / 20 euroa /vuosi /vene

 

KILPAILU- JA YRITYSLUVAT

Ota yhteyttä toiminnanjohtajaan sähköpostitse  haukivesikalatalousalue@gmail.com  tai puhelimitse 0400-513783   yritys- tai kilpailuluvan hankinnasta!

 Yrityslupa 150,00 euroa / kausi
Yrityslupa on tarkoitettu kalastusmatkailuun ja oikeuttaa koko kaudeksi heitto- ja vetouisteluun 6 vapaa/ 3 venekuntaa kalastusmatkailu/opas toimintaan. Kalastusluvanhaltijan on oltava mukana kalastaessa. Yrityslupa edellyttää hakijalta saaliskirjanpitoa luvanmyöntäjälle.
Kilpailulupa 
 Kilpailulupa 5,00 euroa / 3 vrk / venekunta
 Lisävapa 2,00 euroa / vapa (max 4kpl) / 3vrk / venekunta
Kilpailulupa on tarkoitettu heitto- ja vetouisteluun 6 vavalla / 3vrk / venekunta. Lisävapoja voi ostaa max 4kpl /venekunta. Kilpailunjärjestäjä vastaa lupienhankinnasta. Kilpailulupa edellyttää hakijalta saaliskirjanpitoa luvanmyöntäjälle.

KALASTUSRAJOITUKSET

Rasvaevälliset järvitaimenet ja –lohet on vapautettava 2015 lähtien luonnonkantojen elvyttämiseksi ja monimuotoisten viljelykantojen ylläpitämiseksi. Saaliskiintiö on 1 kpl rasvaevätöntä lohikalaa per vuorokausi per luvan lunastanut kalastaja. Vieheissä suositellaan käytettäväksi korkeintaan kolmea koukkua vapautettavien kalojen vioittumisen vähentämiseksi.

Rasvaeväleikatun  järvilohen alamitta  60 cm / 1 kpl / kalastaja /vrk

Rasvaeväleikatun järvitaimenen alamitta 50 cm / 1 kpl / kalastaja /vrk

Kuhan alamitta  42 cm.

Saimaan nieriä on rauhoitettu kalastukselta.

 

Kalastuslupien ja kalakorttimaksujen luvanvaraisuutta Haukivedellä valvovat kalatalousalueen kalastuksenvalvojat, osakaskuntien valvojat ja Metsähallituksen eräsvalvojat yhteistyössä poliisin kanssa.

 

MUITA OHJEITA KALASTUKSEEN
Kalasta vain niin monella vavalla kuin pystyt hallitsemaan ja tarkistamaan ne riittävän usein alamittaisten kalojen vapauttamiseksi ja häiritsemättä vesiliikennettä. Onkiminen, pilkkiminen ja viehekalastus on kielletty 50 m lähempänä selvällä merkillä varustettua pyydystä. Kunnioita rannalla asuvia ja älä liiku 100 metriä lähempänä asuttua rantaa tai laituria. Älä aiheuta haittaa tai häiriötä ympäristölle, luonnolle tai ihmisille. Hätätilanteissa soita numeroon 112.

HAUKIVEDEN YHTEISVIEHELUPA-ALUEEN ALUEKARTTA

Haukiveden kalatalousalueen yhteisviehelupa-alue on noin 20000 ha alue. Voit ladata ja tulostaa kartan oheisesta linkistä!

Haukiveden yhteisviehelupa-alueen aluekartta (pdf)

HYVÄÄ KALASTUSKAUTTA!

 

Veneluiskat

Alueella sijaitsevia julkisia veneenlaskuluiskia voit tarkastella Vene -lehden kartta palvelusta: https://venelehti.fi/veneluiskat/
Zoomaa haluamaasi aluetta, ja klikkaa merkittyä kohtaa saadaksesi lisätietoa.

Kalatalousalueella sijaitsevia julkisia luiskia voit tarkastella myös alla olevasta linkkilistasta:

Joutsenmäki, Rantasalmi
Ruokoniemi, Rantasalmi

Vaahersalo, Rantasalmi
Mustalahti, Rantasalmi

Rantasalmi, keskusta
Porosalmi, Rantasalmi

Haponlahti, Savonlinna
Varparanta, Savonlinna

Repomäki, Rantasalmi
Tiemassaari, Rantasalmi

Tahkoranta, Joroinen
Kirvesniemi, Joroinen

Petkelniemi, Varkaus
Kangaslampi, Varkaus

Kalastusrajoitus.fi

Suomessa on laajat yleiskalastusoikeudet ja hyvät kalastusmahdollisuudet. Yleiskalastusoikeuksia ovat kalastonhoitomaksun oikeuttama viehekalastus yhdellä vavalla ja vieheellä sekä maksuttomat onginta, pilkintä ja silakan litkaus. Osassa vesistä kalastusta on kuitenkin rajoitettu. Kalastusrajoituspalvelusta löytyy tietoa, mitkä alueet ovat yleiskalastusoikeuksien ulkopuolella. Palvelusta löytyvät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla. Viranomainen on merkinnyt palveluun nykytiedon pohjalta vaelluskalavesistöt. Palvelusta löytyvät myös luonnonsuojelulain mukaiset kalastuskieltoalueet, vaelluskalavesistöjen muut kalastusrajoitukset ja ELY-keskusten uuden kalastuslain mukaiset kalastusta rajoittavat päätökset.
Kalastusrajoituspalvelusta vastaa maa- ja metsätalousministeriö yhdessä ELY-keskusten kanssa. Tiedot rajoituksista päivitetään palveluun arkipäivisin.
Linkki: https://kalastusrajoitus.fi

Kalastonhoitomaksu

Kalastonhoitomaksu on monelle kalastajalle olennaisin kalastuslupa. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, kun on täyttänyt 65 vuotta. Maksamisen tarpeen määrittää kalastajan syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.
Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa yhdellä vavalla suuressa osassa maata, mutta ei kaikilla vesillä: rajoituksia on rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa vapaa-ajan kalastukseen myös Suomen talousvyöhykkeellä ja valtion yleisellä vesialueella meressä. Verkkopalvelusta Kalastusrajoitus.fi voi tarkistaa karttapohjalta kalastuskiellot sekä -rajoitukset koko Suomen laajuisesti.
Lisätietoa kalastonhoitomaksusta: https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html